Na naszym Forum obowiązuje kultura wypowiedzi i dobry obyczaj. Jeśli nie zamierzasz przestrzegać tej zasady - nie rejestruj swojego konta i ogranicz się do czytania. :)
Nie jesteś zalogowany na forum.
Strony: 1
Pierogi z kapustą i grzybami, ręczna robota.
Ciasto:
5 łyżek masła roztopionego w 300ml gorącej wody
3 jajka
1 kg mąki
Farsz:
zeszklona na maśle drobno posiekana cebula
namoczone dzień wcześniej grzyby, po czym w tej samej wodzie ugotowane, odcedzone i posiekane
2 kg kiszonej kapusty, poszatkowanej nożem na drobno, ugotowanej do miękkości z zielem angielskim, liśćmi laurowymi i pieprzem czarnym
Dodatki
sól i pieprz do smaku
Offline
Łojojoj.... dobrze się prezentują, zaraz się obślinię z łakomstwa....
A te takie tentegesy na brzeżku, to jak się robi, Rochu...?
Offline
A to sposób z y-t i lokalnego koła gospodyń z pracy.
Offline
Strony: 1